5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en ana kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Dokumada yangın çıkması halinde yalaz ve esrar yangın bapsı sebebiyle özelliklerine ilişkilı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve esas kapıların kenarı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın içindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlığını yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Sistem Odası Yangın Kapıları : Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı sıra otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapısı camlı olur.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya haklı ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın veya gayrı müstacel durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek midein mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut güçlü üzere malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın ve acil konum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu kanat temelı modellerde olağan kapı koluna misil. 

Ayrıca, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla ilişkilı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapımızdan birisi çetin açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olduğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Report this wiki page